Милко Георгиев: Преди Сираков си свали гащите пред феновете на Левски, а сега - пред всички

Страх ме беше Бербатов да не бъде унижен като Любо Пенев преди 4 години, призна бившият шеф в ЦСКА

Спорт
15:30 - 15 Октомври 2021
1347
Милко Георгиев: Преди Сираков си свали гащите пред феновете на Левски, а сега - пред всички

Бившият административен директор на ЦСКА Милко Георгиев коментира изминалия Конгрес на БФС и преизбирането на Борислав Михайлов за президент на централата.

"Очаквах доброто най-сетне да се събуди и да протегне ръка към спасението. И от тази гледна точка съм щастлив. Хората се събудиха и показаха, че искат промяна. 230 реални гласа в името на спасението не са малко.

"В Австрия канцлерът Курц подаде оставка, защото започна разследване срещу него за корупция, но в България явно се мисли по друг начин... Навлизаме в тема, която е болна за обществото като цяло. В Австрия има независима прокуратура, а у нас от много време се знае, че Борислав Михайлов има зависимости към властимащите. Той наистина е един независим президент, защото от него нищо не зависи. Той е избран от статуквато и е неговата кукла на конци. Бербатов е антипода на това статукво. Опитаха се да го очернят с някакви глупости как преди години минал на червено или се скарал с някаква охрана. Пълни глупости. Щастлив съм, че в крайна сметка добртото победи. Бербатов и хората от екипа му не се хванаха на тези мръсни номерца, не се подведоха и не играха тази мръсна игра, а показаха, че нещата могат да се случват с ясна визия и програма", допълни бившият шеф в ЦСКА.

"Борислав Михайлов е много далеч е от действителността. Показателни са думите му, след като бе преизбран: "Знам, че не се радвате, но аз съм президентът". Това какво ви говори? Той не се интересува от хората, от играта, а за него има значение само властта. Той доказа, че не е достоен. Но това не ме учудва, защото тези хора са толкова нагли и безочливи, че дори да им покажеш черно на бяло грешкит те няма да се трогнат. Трябва да е ясно, че не РЗИ затвори стадионите, а БФС го направи много по-рано. Това е оценката за тяхната работа. Те докараха ситуацията до там, че хората стискат палци за чужди национални отбори. Това е оценката за цялото им управление", каза пред Тема спорт Георгиев.

"Нямам съмнения в това, че на конгреса са гласували и клубове-фантоми. Целият избор, който беше направен, бе нечист. На първо място защо медиите нямаха достъп до залата и защо не получиха възможност да отразяват пряко събитието. Ролята на медиите нали е точно това - да предават информацията и да са коректив. Излъчваше се във фейсбук от делегати, доколкото могат. Клубовете-фантоми не са тайна, но е тъжно, че съдбата се решава от мъртви души или футболни клубове носещи името Мики Маус. Оказа се, че Мики Маус избира Мики Маус", заяви още той.

"Емил Костадинов е ясен за обществеността. Той е един фалирал човек. Благодарение на кумеца си Борислав Михайлов продължава да е на заплата в БФС и това са неговите доходи. Той драпа за власт, защото на свободния пазар едва ли ще е привлекателен и няма да представлява интерес за който и да е бизнес. По негово време ЦСКА остана без лиценз, а той разбра последен. Това казва всичко.

Тъжното в цялата политика на БФС е, че Костадинов и Лечков в медийните си изяви преди Конгреса тръбяха, че програмата им е преизпълнена на над 100 процента. Силно се съмнявам, че са чели собствената си програма, а и едва ли те са писали нещо. Когато чуха от Бербатов за план, визия и програма, решиха, че и те имат такава. Те нямат нищо. Единствено имат жажда за власт и задкулисни игри. Никой не вярва в тях. Това е основното. Те не могат да продължат да ръководят. Те не спечелиха доверието, а го купиха на смешна цена. Оказа се, че има хора, за които страхът и статуквото са по-сладки от това да тръгнем по нов път. Слава Богу, желанието за промяна е по-голямо", каза Милко Георгиев.

"Бербатов имаше два пътя, по които да тръгне. Единият бе по техният начин. Да прави софри, да им купи 5-10 топки и 15 потника и да обещава. Не. Той избра да го прави по неговия си начин. Така бе озаглавена и книгата му. Ясно, европейски и открито застана и попита дали хората искат промяна, но постави условие, че никой за никого няма да ходатайства. Прикани всички, които искат да се тръгне по нов път да гласуват за него. Не вярвах, че ще успее по неговия начин, но сега ми вдъхна кураж резултатът. Оказа се, че много, наистина много хора искат тази промяна и отхвърляне на статуквото.

Впечатлен съм от енергията и позитивното мислене на Бербатов. За мен това е успех и поздравления за тези 230 смели хора. С тях не знам какво ще се случи, но се надявам другите да разберат, че няма страшно да гласуваш свободно и по съвест. Не вярвам да има ответен удар, защото ако се стигне до реваншизъм от страна на БФС, то това ще налее вода в мелницата на Бербатов.

Страх ме беше той да не бъде унижен като Любо Пенев преди 4 години. Но се видя, че хората вече са готови за промяна и да се борят за своето бъдеще. Вярвам, че това е нещото, което ще зареди Бербатов и хората от екипа му да продължат с все по-голям ентусиазъм", заяви още Георгиев.

"Наско Сираков не се вслуша в призивите на голяма част от феновете на Левски, а се довери на 40 годишно приятелство при даването на гласа си... Но това ще го опиша по друг начин. Представете си, че приятели от 40 години седят на една маса и пият. Единият иска да се качи в колата и да кара пиян. Другият вместо да го спре, му казва - ок, приятели сме от 40 години - сядай и карай. С тази си постъпка Сираков не е много далеч от онова дейтвие отпреди 30 години, когато си свали гащите пред феновете на сините. Сега го направи срещу феновете на всички отбори", завърши бившият шеф на "Армията".