Милко Калайджиев бесен: НАП продаде къщата ми на цената на панелка!

Имотът на певеца в село Мезек вече има нов собственик, броил 325 000 лева

Нещо за четене
17:12 - 17 Ноември 2023
9923
Милко Калайджиев бесен: НАП продаде къщата ми на цената на панелка!

НАП най-накрая успя да продаде къщата за гости на Милко Калайджиев в родопското село Мезек. На последния, трети търг, тя бе предложена срещу първоначална цена от 300 000 лева – наполовина на оценката й и от сумата, поискана на първия търг през пролетта.

При предишните две наддавания приходната агенция не получи нито една оферта. Но сега, след като по закон първоначалната цена бе намалена на две стъпки, са били подадени цели 4 предложения. Сумата вече е платена от кандидата с печелившата оферта. Колко точно е постигнатата на търга цена обаче е данъчна тайна, която от НАП не разкриват. В тайна се държи и купувачът. Според източник на Lupa.bg, имота е бил откупен от бизнесмен срещу сумата от 325 000 лева. Условието е парите да се преведат в 30-дневен срок по сметките на НАП.

Къщата за гости вече има нов собственик

Самият Милко Калайджиев коментира пред репортери, че научава за развоя на събитията с къщата си от медиите. Той също нямал информация за купувача и платената от него цена.

„От 2020 г. спрях да се интересувам, след като видях накъде отиват нещата. Както се казваше по времето на социализма – като се спусне директива от партията, няма какво да се прави“, каза певецът. Той коментира с горчивина, че политиците, погнати покрай скандала „къщи за тъщи“, в крайна сметка са си спасили имотите и никой не им ги взима.

Къщата за гости на Калайджиев изгоря именно покрай този скандал, след като Държавен фонд „Земеделие“ започна проверки на финансирани по линия на Програмата за развитие на селските райони имоти. Държавата поиска от певеца да върне финансирането заради неизпълнен бизнес план, въпреки че неговата къща винаги е била ползвана по предназначение и никога за лични цели. Така в крайна сметка имотът на фолкзвездата се оказа на тезгяха.

Според Милко Калайджиев цената от 325 000 лева е много ниска. „Знаете ли колко струва един апартамент в квартал в София 87 квадрата – 140 000 евро. А къщата е 340 кв. м разгърната застроена площ. Сега дори с 600 000 лева не можеш да вдигнеш такава къща. Който я е купил, е на далавера - жив и здрав да е!“, каза той. Но призна, че посреща с облекчение края на сагата с имота му.

Милко се снима за спомен пред имота, който вече не е негов