Милош Крушчич: Не знам колко сме готови, честно!

Ще видим и колко различен ще е ЦСКА след пандемията, коментира наставникът на армейците

Спорт
15:39 - 05 Юни 2020
1832
Милош Крушчич: Не знам колко сме готови, честно!

Старши треньорът на ЦСКА - Милош Крушчич, говори на традиционната си онлайн пресконференция преди мача с Витоша Бистрица. Двубоят от 25-ия кръг е утре.

Специалистът изрази опасения, дали тимът му ще може да издържи 90 минути на високо темпо, визирайки малкото време, което отборите имаха за подготовка преди подновяването на първенството.

„Най-важното е, че футболът се завръща отново. Това е най-важният момент. Всички започваме да си вършим своята работа. Ние треньорите, футболистите, медиите, всичко става както преди. Другото важно е, че хората също ще бъдат на трибуните”, сподели той.

„Утре ни предстои мач с Витоша. Отнасяме се сериозно към срещата.Не искам да коментирам тяхното състояние и положението им в класирането. Ние сме концентрирани върху нашата игра и това как трябва да играем. Вчера имах сериозен разговор с играчите ми. Цяла седмица говорихме, че ни предстоят важни мачове. Първият е с Витоша. Трудим се да влезем максимално сериозно в този мач”, каза още Кручшич.

„Ще видим колко по-различен ще бъде ЦСКА. Изиграхме една контрола, но приятелски мач и мач за точки е съвсем различен. Мисля, че дадохме акцент в последно време на тактическата подготовка. Не знам дали ще издържим да играем 90 минути на високо темпо. Неприятен спомен е този стадион за нас. Не искам да говоря за този мач, концентрирани сме върху мача с Витоша”, допълни старши треньорът на ЦСКА.

„Всички футболисти са здрави. Мога да разчитам на тях, в следващите мачове можем да правим ротация, където е необходимо. Контузиите не зависят от нас.”

„Радвам се, че Кристиан Малинов ще изиграе стотния си мач а ЦСКА. Аз го познавам дълго време. Още от 2013 години. И мога да кажа смело, че той е прогресирал най много и постоянно иска да се развива. Виждам го всеки ден на тренировка. Той е голям професионалист и се радвам, че го имам в отбора си. Той е играч, който играе за националния отбор и дава пример на другите футболисти, особено на тренировка.”

„Не знам на колко сме готови. Липсваха ни мачове, за да имаме пълна картина как можем да изглеждаме. Всички са в същото положение и ще се чувстват така. Това е нещо ново за всички нас. Със сигурност има вълнение, защото дълго време не играхме мачове. Трябва да мислим позитивни и да вярваме, че всичко ще бъде както трябва”.

„Радвам се, че ще има фенове. За футболистите ще бъде много по лесно да играят. Футболът без фенове е различен. Няма емоция. С фенове е съвсем различно, което е добра новина”.