Милошев с 1-во тв интервю: Не мога да свикна с обръщението "г-н министър"

Не трябва чужденци да взимат работата на българите, заяви шефът на туризма

Новини
10:37 - 20 Април 2024 (обновена)
4149
Милошев с 1-во тв интервю: Не мога да свикна с обръщението "г-н министър"

Не мога да свикна с обръщението „господин министър”. Това е летящ старт, влизане в една центрофуга. Никой не те чака, това е голяма отговорност. Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев в ефира на БНТ.

"Аз съм човек, който идва от бизнеса и първото нещо, което направих в първите дни на управлението си, беше да се срещна с бизнеса. Казах им, че само преди 10 дни аз бях на тяхното място от другата страна, където за мен беше важно да говоря с държавните
институции.

Да кажа това, което имам да кажа за моята си работа, пък вече отговорността отива в институциите. В този ред на мисли с почти всички водещи асоциации се видяхме, изговорихме нещата. Най-силно впечатление ми направи, че тези хора не дойдоха да кажат:
"Трябват ни пари", дори темата за парите не беше сложена на масата. Те имаха много конкретни неща, много конкретни решения, които търсят, казуси за които очакват развитие", каза Милошев.

"Ясно е, че аз съм служебен министър. Трябва да бъдем много честни и конкретни в това нещо. Има много ясен времеви хоризонт на управлението на това правителство", посочи Милошев и определи като хипотези и прогнози това, че служебното правителство може да стане редовно.

Според Милошев, най-добрият вариант е на 9 юни да има стабилен кабинет, който да управлява редовно. Държавата трябва да се управлява от редовни правителства, които да носят своята отговорност.
Служебният кабинет - първата задача е да организира и проведе честни избори.

Моята първа задача в министерството е посрещането на летния туристически сезон. Грубо казано и по
оценка на министерството и по принцип летният туристически сезон представлява 70% от
туризма в България. Изключителна отговорност е това. Ролята на министъра и на министерството е готовността за посрещането на летния туристически сезон.

Още другия месец отиваме на "турне" по морето. От Север на Юг и от Юг на Север. Разбира се не разходки по плажовете, а административни срещи", каза служебният министър на туризма. Според него държавата трябва да се управлява с редовно правителство.

„Има недостиг на работна ръка, но това не трябва да променя пазара на труда. Не трябва чужденци да взимат работата на българите, правото да работят имат първо съгражданите ни”, категоричен е Милошев.