Милошев за случая в Шкорпиловци: Разпоредих спешна проверка, съвместно с КЗП

Според персонала агресивното поведение идва от танцовата школа, която организира лагера

Актуални новини
20:17 - 10 Юли 2024
15257
Милошев за случая в Шкорпиловци: Разпоредих спешна проверка, съвместно с КЗП

Напрежение и агресия по време на детски лагер в Шкорпиловци. Деца и преподаватели от детска школа по танци в София са отишли на лагер в морския курорт. Но са попаднали на условия, които нямат нищо общо с обявените. По думите им още по-лошо е било отношението на персонала към групата. Стигнало се и до намеса на полиция, която да предотврати евентуален побой над групата.


Министърът на туризма Евтим Милошев заяви в „Интервюто в Новините на NOVA”, че министерството не е съдия, който да решава частно-правния спор. „Има Закон за туризма, според него днес разпоредих да се направи спешна проверка. Тя ще се направи съвместно с Комисията за защита на потребителите. Лично говорих с председателя на комисията г-жа Филипова”, посочи Милошев.

„Днес вече е имало проверка, която била между КЗП и Областната дирекция на МВР. Тази проверка е била планирана, тя не е вследствие. Категоризацията на ресторанта в това място за настаняване е изтекла през юни. Това е категорично нарушение”, обяви министърът.

Според персонала агресивното поведение идва от танцовата школа, която организира лагера. „Започнали са да обиждат хората, работещи в ресторанта. След тези пререкания се е стигнало до там, че нашите колеги в момента, които са от ромски произход, искат да заведат дело за обида”, отвърна управителят на фирмата, която стопанисва хотела Емил Бакърджиев.