Минало и настояще се срещат на Самоводската чаршия във Велико Търново

Ръчно точена юфка, мед, сирена и сладка, лютеница, печени на мангал кестени ще радват посетителите на улицата на занаятите

Култура
15:35 - 09 Септември 2019
4463
Минало и настояще се срещат на Самоводската чаршия във Велико Търново

Минало и настояще ще се съчетаят в традиционната нощ на Самоводската чаршия във Велико Търново, съобщиха организаторите от Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов".

Предстоящият празник на улицата на занаятите ще се състои от 20 до 23 септември. За девети път своята продукция ще покажат над 60 занаятчии от страната с ръчно изработена керамика, свещи, бижута, аксесоари, играчки, кожени, бутикови и интериорни изделия, плъсти.

В базара на продукти и храни с еко произход ще се предлагат ръчно точена юфка, различни видове мед, сирена и сладка, лютеница, продукти от козе мляко, печени на мангал кестени.


На фона на уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново ще има изпълнения на улични артисти и музиканти, различни пърформанси, интерактивни игри, детски забавления и представления.

По традиция в празника ще се включи духовият оркестър на СУ "Емилиян Станев" "Джуниър бенд", предвиден е и базар на грамофонни плочи. Във вечерните часове, след 19.00 часа, ще има концерти с популярни изпълнители от различни жанрове, предшествани от едночасови хоротеки.