Минеков се закани: Ще съдим Караянчева, не взимаме пари от олигарси

Новини
18:45 - 15 Септември 2020
2300
Минеков се закани: Ще съдим Караянчева, не взимаме пари от олигарси

"Отровното трио" се закани, че ще даде на съд парламентарния шеф Цвета Караянчева за твърденията ѝ, че има двама олигарси, които са извън България, и „дирижират и финансират част“ от настоящите протести.

Минеков увери, че бунтовете се финансират с ясна кампания
„Ние имаме ясни документи как сме се финансирали през всичките тези три месеца. Какво е набрано, какво е похарчено, какви данъци са платени“, заяви Минеков.

Скулпторът обясни, че първите дни протестите се финансирали с техни средства, а  след публикуването на сметка, за един ден се събрали 24 000 лева. Общо събраните средства са достигнали близо 93 000 лева,
разказа организаторът на гражданското недоволство от „Отровното трио“.

Минеков заяви, че е трудно да се проследи кой е дарил за протестите, защото „Отровното трио“ не е държавата и няма специални служби, но „от повечето места се разбира и са много ясни преводите – като номера, всеки номер е проследен“.

„За съжаление, тези средства вече са похарчени и продължаването напред ще бъде трудно. Това няма да продължи вечно, защото който е дарил вече няма да дари
втори път, но ние няма да се откажем от протеста“, заяви организаторът на демонстрациите срещу правителството.

„Аз от години говоря срещу колекцията на Черепа, докато един министър я представи в Националния исторически музей, а след това пак този министър я разкарва по света“, каза представителят на „Отровното трио“.