Минеков си изгуби министерската карта в ресторант "Монтерей"

Документът попадна у стария враг на културния шеф - Вежди Рашидов

Политика
14:06 - 13 Януари 2023
5334
Минеков си изгуби министерската карта в ресторант "Монтерей"

Мистериозно писмо до председателя на НС Вежди Рашидов разкри голяма издънка на културния министър проф. Велислав Минеков. Оказа се, че Минеков е загубил служебната си карта, който го легитимира като министър на културата. Това е станало снощи - на метри от легендарния столичен ресторант "Монтерей", пише Епицентър.бг.

Цялата история се разплитала от писмо, получено рано вчера сутрин на гише "Поща" на северния вход на Народното събрание.

Белият плик, адресиран до председателя на парламента Вежди Рашидов, бил с надпис "Лично".  Когато сътрудниците на Рашидов отворили писмото, останали изненадани от съдържанието му - министерската карта на министъра на културата Велислав Минеков и изписан на ръка лист формат А4 с доста разкривен и невъобразимо неграмотен почерк.

Писмото съдържа следния текст - без редакторска намеса:

Уважаеми господин Рашидов,

снощи около 22 часа намерих някаква служебна карта. Като я отворих видях, че е на Велислав Минеков.Разбрах, че случайно е министър на културата. Картата намерих на 2 метра от входа на ресторант Монтерей в кв. Изток.

Тъй като знам, че България няма истенско правителство, но все още сме парламентарна република, любезно си позволявам да Ви помоля да предадете изгубената карта. А на Вас - успех.

Петър Велковски

След като бил уведомен за създалата се куриозна ситуация Вежди Рашидов заявил на сътрудниците си, че по "хигиенни съображения" няма да предаде лично изгубената карта на собственика й, Велислав Минеков. Двамата са в конфликт и се съдят от години.

Ето защо пликът с намерената документация, адресиран до Министерство на културата по всички протоколни правила, е оставен на входа на Народното събрание до поискване - ако от екипа на Минеков искат, да си го вземат.