Мини гей парад в Пловдив тази събота

Ромският оркестър „Карандила“ ще предвожда шествието до Община Пловдив

Новини
12:30 - 13 Ноември 2019
2353
Мини гей парад в Пловдив тази събота

Шествие за равнопоставеност "Заедно е супер" организират Младежката ЛГБТ организация "Действие" и партньорите им от Лига на равнопоставеността тази събота в Пловдив.

„В Международния ден на толерантността ви каним да застанем и вървим заедно за един по-добър свят на приемане, многообразие и равнопоставеност, призовават организаторите на събитието, което е насрочено за 15:30 часа.

„В традиционно толерантния град Пловдив, спечелил титлата Европейска столица на културата 2019 с мотото „Заедно“, ви каним на най-нормалното нещо – да бъдем заедно”, призовават организациите. Те призовават участниците да отидат с плакати за равнопоставеност, знамена и символи на уязвими групи, европейския и българския флаг. Очакват и включване от институции, организации и посолства.

„Шествието е символ, че независимо от политически стратегии за изкуствено разделение, можем да заздравим социалната тъкан, да се отнасяме един към друг с уважение, да подкрепяме тези, които са в неравнопоставена ситуация. Включването в шествието е нашият начин да кажем, че човекът е човек, независимо от етнически произход, религия, цвят на кожата, сексуална ориентация и полова идентичност, увреждане или друга идентичност”, се казва в посланието, което организаторите на събитието са разпространили в медиите.

И за да покажат, че с предразсъдъците е свършено, шествието ще се предвожда от ромския оркестър „Карандила“, които ще свирят за участниците в шествието и след неговия край пред Община Пловдив.