Министър Цеков: Пълна мобилизация и 1583 снегорина в очакване на първия сняг!

Камерите на тол система, които вече отчитат и превишената скорост, заяви още той

Новини
09:55 - 18 Ноември 2023
2829
Министър Цеков: Пълна мобилизация и 1583 снегорина в очакване на първия сняг!

Имаме пълна мобилизация, 1583 снегорина са в очакване на първия сняг в цялата страна, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Той коментира и състоянията на 14 участъка на пътища, които са проверени през октомври. Установен е един участък с пропадане и слягане на асфалтовата настилка, а при 3 е имало недостатъчна дебелина на асфалта. Седем участъка са били с дефекти.

По думите му в края на 2025 г. трябва да е готов участъкът на пътя Е79 по договор.

"Неприятен ефект от небходимостта да извършваме ремонти до населени места. Категорично не е редно да се случват щети при взривни работи. Проектът е бил неправилен, контролът е бил недостатъчен", каза министърът по повод половината от имотите в Ребърково, които за засегнати от взривни работи при модернизацията на главния път Мездра - Лютидол.

Министър Цеков коментира пред Нова тв и протеста по време на мача България - Унгария.

"Това, което се случи, е следствие на катастрофалният провал на управлението на БФС последните 20 години и подценяване на ситуацията. Не трябваше да се допуска събиране на враждуващи агитки, които са емоционални хора, на едно място. Трябваше да бъде предотвратено", каза той.

"Управлението винаги е под риск във всяка една парламентарна република. Считам, че в настоящата ситуация няма кой знае каква сензация", каза министърът на въпрос дали ще се разпадне "сглобката" на управлението.

Той обясни и за камерите на тол система, които вече отчитат и превишената скорост.

"Над 300 рамки, на които са монтирани камери, които засичат и в момента и средна скорост. На теория още днес могат да заработят, те и сега ви засичат, но не получавате фиш", обясни министърът.