Министър Иван Иванов: Няма да работим с ГЕРБ и ДПС, "Възраждане" не са нормални

Политическата криза ще удари производителите

Политика
08:35 - 28 Юли 2022
2006
Министър Иван Иванов: Няма да работим с ГЕРБ и ДПС, "Възраждане" не са нормални

"Надявам се, че това мнозинство ще събере необходимия брой народни представители, за да управлява след изборите. С ДПС и ГЕРБ няма как да работим. "Възраждане" е извън рамките на общоприетото, ИТН няма да влязат в парламента". Егоизмът и желанието на тези партии да влязат във властта провалиха кабинета", каза в сутрешния блок на БНТ министърът на земеделието в оставка Иван Иванов. Той определи работата на правителството като нормална и колегиална.

"Вземахме решения в полза на гражданите. В министерството осигурихме достатъчно пари за земеделците. Притеснява ме, че идва безвремие. Ако политическата криза продължи, шокът за производителите ще бъде сериозен", каза Иванов.

Иванов посочи, че в горите има абсолютен контрол. "Депутатът Александър Дунчев си правеше снимки от гората. Публикуваше кадри на общински и частни гори и търсеше сметка на държавата. Хората, които се борят с контрабандата на дървен материал и бракониерството работят на терен", заяви Иван Иванов. Според него има достатъчно зърно, а земеделските производители ще разчитат на 3,4 млрд. лв., които служебнот оправителство трябва да разплати.