Министър: Пълна подкрепа за отцепника от Слави

Политика
11:21 - 17 Юни 2022 (обновена)
3192
Министър: Пълна подкрепа за отцепника от Слави

Адмирации и пълна подкрепа за Кирил Симеонов. Той е председател на комисията по електронно управление и имам чудесни впечатления от работата с него.

Днес той демонстрира, че съвестта на народния представител е на първо място. Както е по Конституция.

Това написа във своя фейсбук профил министърът на електронното управление Божидар Божанов, с което застана зад решението на шестия депутат, който заряза ИТН на Слави Трифонов – варненеца Кирил Симеонов.

Кой е отцепникът

Кирил Симеонов е финансист, един от най-близките на Любомир Каримански - председател на бюджетната комисия в парламента. Каримански беше кандидат за управител на Българската народна банка (БНБ), но номинацията му беше отхвърлена от "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и "Възраждане" (защото Каримански подкрепя въвеждането на еврото).

Лидерите на останалите в тройната коалиция формации коментират, че тъкмо неизбирането на Каримански за управител на БНБ е сред причините на "Има такъв народ" да напуснат коалицията, макар и официално посочените да са различни.

Когато преди седмица лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви оттеглянето си от коалицията, а шестима души - петима депутати и един министър - се разграничиха от него, Кирил Симеонов не заявяваше желание да напусне "Има такъв народ". 

Той обаче е сред хората, с които лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков е водил разговори да продължи да подкрепя управлението. Попитан защо е премислил решението си за седмица, Симеонов отговори: "Това, което се случи вчера, беше последната капка".