Министър Петков за N-ти път: Направих каквото трябва за гражданството

Актуални новини
14:14 - 16 Август 2021
3774
Министър Петков за N-ти път: Направих каквото трябва за гражданството

Министърът на икономиката Кирил Петков за N-ти път заяви, че като български гражданин е направил всички необходими административни стъпки, преди да стане министър, за да се откаже от чуждото си гражданство. Той каза това пред журналисти преди началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/.

КСНС е на тема: "Необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID-19, както и мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция".

Според Кирил Петков не може административни актове на трети страни да предопределят участието на българи в управлението на България. 

„Аз направих всички нужни стъпки, сега въпросът е възможно ли е според вас един български гражданин да е направил всичките тези действия, но да се чака бележка или някакъв административен акт на чужда държава и това да предопределя неговите права и да предопределя още повече възможността на българския народ да избира кой да бъде народен представител, министър или президент“, каза Кирил Петков.