Министър зове: Дръжте децата вкъщи

Общество
22:32 - 22 Май 2020
3290
Министър зове: Дръжте децата вкъщи

Децата не могат да спазват дистанция. Успяхме единствено да осигурим дистанция между отделните групи в детските градини. Призовахме родителите, които имат възможност, да задържат децата си вкъщи. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в интервю за предаването "Панорама" по БНТ.

"Все още там е най-сигурната среда, но от друга страна родителите трябва да ходят на работа. Хубаво е повече деца да се включат в детските градини, защото тази възраст е ключова за развитието на социално-емоционалните, когнитивните и най-вече езиковите им умения. Търсим разумното решение. Все пак здравето е най-важно и ние трябва да бъдем максимално предпазливи", подчерта Вълчев.

Относно тазгодишният прием в университетите той заяви, че 38 висши учебни заведения по различни професионални направления са приемали зрелостници с оценките от матурите и предходни години. "Две са причините тази година да бъдат увеличени специалностите, в които ще се приема с тези изпити – едната е епидемичната ситуация, другата е, че матурите се утвърдиха като надежден изпит", обясни министърът на образованието.

По думите му електронното обучение е успяло в по-голяма степен да ангажира учениците в сравнение с нормалния метод на обучение.