Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се среща с Лаура Кьовеши

Общество
14:17 - 08 Юни 2022
2142
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се среща с Лаура Кьовеши

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова ще участва в заседанието на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“, част „Правосъдие“ в Люксембург - утре и в петък.

Това съобщиха от Министерството на правосъдието.  В дневния ред на министрите на правосъдието на ЕС е предвидено да бъде разгледано изменение на регламент и на решението на Съвета по отношение на цифровия обмен на информация по дела за тероризъм; регламент за създаване на платформа за сътрудничество за подпомагане на функционирането на съвместните екипи за разследване; предложение за директива за защита на околната среда чрез наказателно право и регламент и директива относно подобряването на трансграничния достъп до електронни доказателства.

На заседанието ще бъде проведен дебат относно борба с безнаказаността в Украйна, както и за проекта на заключения на Съвета по Стратегията на ЕС относно правата на детето. В рамките на работното по??ещение в Люксембург Йорданова ще проведе срещи с председателя на Съда на ЕС Куун Ленартс и с европейския прокурор Лаура Кьовеши.