Министърката на туризма показа топ форма (СНИМКИ)

Марияна Николова изкачи Мусала и демонстрира отлични мерки

Общество
19:50 - 22 Септември 2020
3845
Министърката на туризма показа топ форма (СНИМКИ)

Вицепремиерката и министър на туризма Марияна Николова се похвали с изкачването на най-високия връх у нас. Мусала тя успя да достигне навръх 22 септември, а от официалните снимки на ведомството й стана ясно, че освен да разписва заповеди и да се среща с фалиращи туроператори, Николова поддържа и топ форма. 

Идеалните мерки тя дължи на редовни тренировки, разкриват запознати. Нито грам излишна мазнинка не държи тя и редовно се подлага на здравословни диети. 

"На днешния празник 22 септември – Деня на независимостта на България, искам да призова всички българи да открият есента като възможност за разходки в планината и да се насладят на неземната красота, която се разкрива от най-високия връх на Балканите", заяви министър Николова.

По думите ѝ неслучайно върхът е част от инициативата "100 национални туристически обекта", а лесният достъп го превръща в един от най-изкачваните в страната.

Вицепремиерът коментира още, че през есенния сезон разходките в планината са прекрасен начин за почивка и отдих, а България има много какво да предложи в тази насока.

Около 30% от територията ни е заета от планини. Те са изключително разнообразни по релеф и предлагат на посетителите богата гама от възможности за почивка, спорт и развлечения. В тях има чудесни условия за туризъм през всички сезони, допълни министър Николова.

Тя каза още, че крилата на сезоните са изключително подходящо време за комбиниране на планински преходи с други видове туризъм. Именно с тази цел Министерството на туризма създаде 27-те специализирани туристически маршрута – културно-исторически, винено-кулинарни и балнео- и СПА, за да насърчи туризма във вътрешността на страната.

Министър Николова беше придружена от приятели и колеги от министерството, планински водачи и представители на Планинската спасителна служба.