Министерство на културата: Кирил Маричков бе просто Човек, който правеше вкуса на времето по-малко солен

Музикантът бе предводител на справедливия протест на хората за по-добър живот

Актуални новини
21:49 - 11 Октомври 2024
16590
Министерство на културата: Кирил Маричков бе просто Човек, който правеше вкуса на времето по-малко солен

Министерство на културата изрази съболезнованията си по повод трагичната кончина на рок легендата Кирил Маричков с емоционален пост в социалните мрежи.

"Кой ще ми каже как земята се върти?
Как отчаяният даже се събужда със мечти?
Кой владее тази сила, тъй сърцето покорила,
че ме кара с пълен глас да запея аз пред вас...

Всички раждат се, умират, но най-важното остава.
То в очите ни прозира - другото е плява, плява.
Не ми пука от смъртта, щом е тука любовта...
Не ми пука от смъртта, щом е тука любовта..."

Това според Кирил Маричков е "Най-важното" и той го изпя не само в едноименната песен, но изживя пълноценно целия си живот според това най-важно! Доказателство за това са пълните зали, където и да отидеше, доказателство е приемствеността, която има неговото творчество "На прага на времето".

Да бъде жива рок легенда от специалната зодия "Щурец", с характерен глас не само в музиката, а и в общественото пространство, предводител на справедливия протест на хората за по-добър живот, докато пее за живота ни тук и сега - това бе мисията, която той изпълни успешно, раздавайки се без остатък, без поза, с китара в ръка и усмивка на уста. И близо до своята публика - до самия край!

Кирил Маричков казваше, че не харесва социалните мрежи, не използваше Фейсбук, защото ценеше живия контакт с хората.

В неговия свят общуването между хората бе лице в лице. И без социалните мрежи той успя да повлияе на много хора и вярваме, че благодарение на творчеството си ще продължава да влияе.

Защото музиката му никога няма да бъде в минало време. Защото продължаваме да вярваме в Кирил Маричков така, както и той вярваше в нас. Защото сме сигурни, че и тези, които идват и след нас, ще продължават да се кълнат в неговите песни.

Кирил Маричков бе просто Човек, който правеше вкуса на времето по-малко солен за всички около себе си. И песента на "Щурците" от днес става още по-тъжна.

Екипът на Министерството на културата изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Кирил Маричков! Дълбок поклон!"