Министрите Проданов и Генчовска ще открият летния туристически сезон

Новини
14:15 - 08 Юни 2022
1999
Министрите Проданов и Генчовска ще открият летния туристически сезон

Министърът на външните работи Теодора Гeнчовска и министърът на туризма Христо Проданов символично ще открият летния туристически сезон 2022 в курортния комплекс „Златни пясъци“ на 11 юни (събота), съобщиха от Министерството на туризма.

От 14:00 часа на крайбрежната алея в курортния комплекс ще се състои откриването. В рамките на събитието ще има и тържествена церемония по повод 65-годишнината от създаването на курорта.

За представителите на медиите е предвидена пресконференция, която ще започне в 15:30 часа в хотел „Интернационал“ в к.к. „Златни пясъци“.

По покана на министъра на външните работи Теодора Гeнчовска и министъра на туризма Христо Проданов, над 30 ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в България, ще посетят Черноморието на опознавателна визита, за да се запознаят с туристическия потенциал на страната ни.  

По време на посещението двамата министри и представителите на дипломатическия корпус в България ще участват в конференции, посветени на 65-годишнината от създаването на морския курорт и честването на 20 години от основаването на Съюза на хотелиерите в „Златни пясъци“. В програмата на събитието е включено посещение на ръководителите на дипломатически мисии и във Варна.