Мино Райола: Опциите за трансфер на Холанд са четири

Клиентът ми може да напусне Борусия Дортмунд още това лято, отсече агентът

Спорт
16:10 - 10 Декември 2021
2751
Мино Райола: Опциите за трансфер на Холанд са четири

Суперагентът Мино Райола посочи имената на четири клуба – Байерн Мюнхен, Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Сити, които са с най-добри шансове да привлекат Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд.

„Когато подписахме с Дортмунд, всички знаехме, че този момент ще дойде“, коментира Райола в интервю за „Sport1“ относно евентуалното напускане на Холанд. 

„Може би това ще стане през лятото или следващото лято. Но има голям шанс Ерлинг да напусне Борусия още това лято. Ще видим“, добави суперагентът.

Ако Холанд напусне това лято, той има откупна клауза, която ще намали началната му цена.

„Трансфер миналото лято би бил добър за Дортмунд от финансова гледна точка, но те се погрижиха за благосъстоянието на клуба, феновете и отбора. Много ги уважавам за това тяхно решение. В Борусия имат топки!“

Това, което изглежда ясно е, че няма да бъде взето решение относно бъдещето на Холанд по време на януарския трансферен прозорец. „Ние ще кажем на Дортмунд каква е нашата идея и те ще ни кажат своите. Но няма да бъде взето решение през зимата“, добави той.

Един от основните фактори при взимането на решение за следващата дестинация на Холанд ще бъде проектът, който се предлага на футболиста.

„Той е човек, който иска да се развива, който търси нови предизвикателства. Разбира се, че за него е от много важно значение проектът, който ще му бъде предложен.“

„Ще бъде много странно лято. Ще играем футбол месец и половина, а след това всичко спираме и отиваме в Катар за Световното първенство. Това ще бъде странно“, завърши Мино Райола.