Минус 11 в София, на юг ще е топло и слънчево

От четвъртък времето се затопля

Актуални новини
07:50 - 02 Декември 2020
1808
Минус 11 в София, на юг ще е топло и слънчево

Днес над Южна България ще бъде слънчево, а над северните райони предимно облачно и мъгливо, там се очаква да има и слаби превалявания от сняг.

В равнините мъглите ще са трайни. Слаб северен вятър ще духа в Източна България, в Дунавската равнина вятърът ще е слаб от изток. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, за София минус 11 градуса.

Заради минусовите температури отново има риск и от заледявания на пътя. Затова експертите съветват да карате внимателно и да бъдете подготвени - със зимни гуми и пълни резервоари.

През деня температурите ще бъдат от минус 1 – минус 2 градуса на места в северните райони, до 8-10 градуса в крайните югозападни райони. За София максималната температура ще бъде 0 градуса.

Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

В близките дни от югозапад ще се пренася по-топъл въздух и температурите ще се повишават, по-чувствително в източната половина от страната. В петък и през почивните дни максималните там ще достигат 15°, а в западната и централната част на Дунавската равнина, където облачността ще остане значителна, ще остават близки до нулата. Ще преобладава облачно време, а на отделни места, главно в Югозападна България, ще има и превалявания.