Миню, обявявам ти контра стачка. Ядяща!

Актуални новини
13:34 - 17 Май 2019
5224
Миню, обявявам ти контра стачка. Ядяща!

Ракиеният бос Миню Стайков обяви гладна стачка от пандиза, с която искал да покаже отношението си към българското правосъдие. От днес аз, Евгени П. Чертовенски, обявявам контра стачка – ядяща. Няма да спра да нагъвам вафли „Криско” и царевичаци „Зайо Байо”, докато флагманите на бизнеселита ни са иконите на зализаното комсомолско селячество Стайковци, Арабаджиевци, Баневци и производните им. И ще полея стачката с двулитрова бутилка „Дерби Кола” с много аспартам.

Още преди 75 години Никола Гешев стигнал при вида на задаващата се фаланга шаячни болшевики до прозрението: „Кундурджии ще ни управляват!” Яхти, плеймейтки, охрана като на папата, чужбинско образование. Виенски балове, руски балове, абитуриентски балове в „Плаза”. Шампанско по 350 евро бутилката, чер хайвер, костюмче на „Дзеня”, часовник „Патек Филип”. И зад всичко това – източена енергетика, рекет, фалирали предприятия, неплащани с месеци заплати, поръчкови убийства, АЕЦ „Белене” и Южен поток, партийни касички и офшорни фирми. Това е ежедневието на родните олигарси.

Социалният дарвинизъм, според който по-силният и приспособим изяжда по-слабия и инертен организъм, рано или късно ще се задейства. Тъпите, жалки, разглезени, аморални, безскрупулни, немогливи и развратни костюмари, залепили на двупръстовите си чела етикета „бизнесмени”, ще бъдат погълнати ако не от правосъдната система, то със сигурност от невидимата ръка на пазарните отношения.

Нагли тъпанари, чиито десетки компании не са произвели един лев принадена стойност, парадират с дедесарското си благосъстояние на фона на всеобщата мизерия. А електоратът събира капачки за кувьози на недоносените бебета и дарява вехти абитуриентски рокли на сирачета.

Стайковци, майковци и всякаква такава „работодателска” сган е на път на стари години да ме превърне в сурогатен Христо Смирненски, макар да нямам и един левичарски неврон в мозъка си и да не обичам да роня сълзи за бедните и онеправданите, които обикновено сами са виновни за мизерията си. Назначеният бизнеселит обаче премина всякакви граници на цивилизационната допустимост с тъпоумната си арогантност. И докато акулите гладуват, аз ще ям. И ще поливам яденето с много течности. Защо ли? За да ти пикая на гладната стачка, Миню!