Миню Стайков изнудван от затворници

Новини
13:00 - 23 Август 2019
16590
Миню Стайков изнудван от затворници

Алкохолният бос Миню Стайков се ожали в Специализирания съд, че е бил изнудван от свои съкилийници в Централния Софийски затвор. Милионерът от Карнобат търка наровете на пандиза от миналата есен, след като антимафиоти удариха нелегалната му структура за производство и трафик на цигари.

В четвъртък вечерта съдиите от Апелативния съд за пореден път отхвърлиха искането на Стайков да бъде пуснат от затвора, за да се лекува. Магистратите не взеха под внимание обемистата медицинска документация, предоставена от адвокатите му, че той страда от серия болести, включително и психиатрично изследване. То гласи, че Миню Стайков е изпаднал в депресия и чувство за безнадеждност.

Маститият бизнесмен пробва да трогне съдиите с разказ как негови съкилийници в затвора и арестанти го изнудват да им купува стекове с цигари от затворническата лафка. Ако Стайков откажел да го направи, те го топели пред надзирателите, че симулира влошено здраве.

Съдиите обаче разпоредиха Миню Стайков да остане в килията си, тъй като болежките му не били животозастрашаващи. Освен това магистратите се опасяват, че ако влезе в болница за рехабилитация, алкохолния бос може да повлияе на свидетели по делата си.

Босът на могъщата доскоро алкохолна империя „СИС Индустрийс” е обвиняем по две дела – за производство и контрабанда на цигари, както и за източване на милиони евро от европейски субсидии с помощта на високопоставени служители от Държавен фонд „Земеделие”.