Мира Баджева: Партиите "кукувица" възкръсват на избори

Васил Божков се представя като невинна жертва на прокуратурата, смята журналистката

Новини
17:20 - 23 Февруари 2021
4088
Мира Баджева: Партиите "кукувица" възкръсват на избори

„Партиите кукувица съществуват, съживяват се на избори и печелят дивиденти. Това не е ново в българската политика“, коментира пред БНР журналистът и политически анализатор Мира Баджева по повод предоставената регистрация на „Българско национално обединение“, на формацията на Васил Божков „Българско лято“.

Баджева смята, че милиардерът се представя като жертва и разчита на съчувствие от страна на хората, които в него виждат невинна жертва на прокуратурата и на разчистване на бизнес сметки.

„Част от арсенала на политическите и адвокатско-процедурните хватки в България е кандидатдепутатският имунитет да се използва, когато има производство или преследване срещу някого. По време на предизборната кампания може би това е важно за някого. И най-вече трибуната – много хора използваха момента да участват в изборите, за да бъдат чути. Особено когато имат какво да кажат. А ние знаем, че г-н Божков гласовито се изказва срещу управляващите и прокуратура“.

„Не мисля, че хората се заслушват много в програмите на партиите, искат да чуят практични неща и различни от грамофонната плоча, която политиците се научиха да използват“, категорична е Баджева.