Мира Добрева пропищя: "Хижари с ланци ме оставиха на открито в окото на буря" (ВИДЕО)

Пътешествие
13:00 - 20 Септември 2021
15526
Мира Добрева пропищя: "Хижари с ланци ме оставиха на открито в окото на буря" (ВИДЕО)

Водещата на БНТ Мира Добрева се озова в окото на скандал с хижари. В неделя тя публикува в профила си във фейсбук драматично видео как зъзне на студа пред хижа "Рилски езера", като твърди, че е била оствена в бурята навън. Няколко часа по-късно съдържателите на подслона обаче разкриха със записи от камерите, че истината всъщност е някъде по средата и не изцяло в полето на журналистката. 

"Когато си в планината. Когато забрули зловещ вятър и капки дъжд се забиват като стрелички в лицето ти. Когато спрат лифта, заради стихията навън. Когато не ти позволят да влезеш вътре. Защото си с куче. Тогава се питаш как е възможен такъв сблъсък между величието на природата и нищожеството на човеците. 

Хижа “Рилски езера”. Хижари със златни ланци и анцузи. Не Ви прави чест", написа сърцераздирателно Добрева. 

От управата на хижата обаче контрираха със записи, че тя, заедно с още две дами, се е държала арогантно с тях и се е опитала да нахлуе в столовата заедно с домашния си любимец, което би нарушило всички разпоредби на местното РЗИ. Затова на компанията предложили да се подслонят в скиорната. Добрева твърди, че за пръв път от социалната мрежа разбирала, че имало скиорна и настоява, че едва след 1 час на студа е била поканена в студения коридор на хижата. 

"Tова предложение очевидно е било под нивото им, защото, след като прекараха в хижата известно време, са направили свои снимки немили-недраги пред хижата. И не, не е нашата дума срещу тяхната. Записите от камерите казват всичко. Правилата са за всички и хижите понякога не могат да отговорят на високите очаквания на някои туристи", пишат в позиция хижарите.