Мира Радева: Съмнявам се в оставката на Нинова, браво на Христо Иванов

Реално нито една от партиите не е постигнала задоволителен резултат, може би с изключение на ДПС

Политика
19:04 - 12 Юни 2024
4922
Мира Радева: Съмнявам се в оставката на Нинова, браво на Христо Иванов

"Трудно е да кажем колко реална е оставката на Корнелия Нинова. Доколкото чувам коментарите в БСП, тази оставка може да се окаже формална", заяви социоложката Мира Радева.

"Доста странно ми се струва това закотвяне във властта, особено когато виждаш, че нещата не вървят добре. Смятам, че проблемите в БСП са от години. За съжаление по време на управлението на Корнелия Нинова не можаха да се постигнат по-добри резултати. Дано този път поне се опита да запази личния си авторитет. Няма да пропадне животът, ако не е председател на тази партия. В един момент просто трябва да поемеш отговорност и да дадеш път на другите."
 
"Смятам, че постъпката на Христо Иванов е достойна, така както е много достойна постъпката на Макрон. Достойно е, че той се отказва и от работата в парламента. Очаквам там да влязат свежи, нови сили, да има някакъв вид обединения на “десницата”. Смятам, че Христо Иванов достатъчно дълго управлява “Да, България!”. Очаквам там да влязат свежи, нови сили, да има някакъв вид обединения на “десницата”.

Мисля, че е крайно време всички политически формации да си дадат сметка, че това, което сме изграждали 30 години не е демокрация, то е олигокрация и тя има все по-тясна социална база, добави Радева.

Реално нито една от партиите не е постигнала задоволителен резултат, може би с изключение на ДПС. Какви по-големи доказателства за тази дълбока криза искат политиците? Трябва да направят всичко възможно да стабилизират управлението.

Радева коментира и изборната изненада - партия "Величие" на Ивелин Михайлов и подп. Николай Марков:

"Аз не мога да си обясня как може за член на парламента, за депутат, за народен представител да бъде избран човек, който дължи данъци, стотици, хиляди левове на държавата. Този човек е наш представител, а той не уважава държавата, просто се скрива зад депутатския имунитет. Не мога да разбера как се допуска такива хора да влязат в парламента. Обявиха кои са бившите престъпници на ДС, но не обявяват кои са днешните престъпници."