Мирчев: Десните не се обръщат към бизнеси, които искат "насрещни услуги"

Депутатът от ДБ обясни, че в „Нексо“ работят хора, които са учредители и членове на ДаБГ – една от трите формации в коалицията ДБ, и някои от тях са дарители на партията

Новини
18:00 - 15 Януари 2023
2381
Мирчев: Десните не се обръщат към бизнеси, които искат "насрещни услуги"

В „Нексо“ работят хора, които са учредители и членове на ДаБГ – една от трите формации в коалицията ДБ, и някои от тях са дарители на партията. В момента се извършва вътрешна проверка, за да се установят точните обстоятелства около даренията. Те обаче са извършени според изискванията на закона. Това обясни депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в интервю за Нова.

Той разказа, че ДаБГ търси финансова подкрепа от технологичния сектор за всяка една предизборна кампания. „Няма как подобни кампании да се финансират с партийна субсидия. Ние правим регулярни среща с ИТ асоциациите, с отделни компании. Те са публични. Правихме среща и в Лондон с българи, които са в технологични компании, и се молим за тези кампании“, каза десният депутат.

Мирчев беше категоричен, че десните не се обръщат към бизнеси, в които някой може да им поиска „насрещни услуги“ - например уреждане на обществени поръчки. „Обръщаме се само към ИТ фирми, които работят в чужбина, защото знаем какво искат тези хора. А те искат едно – по-добра среда“, посочи той. И призна, че когато дойдат следващите избори, отново десните ще се обърнат към технологичните компании, защото нямат друг ицбор.

 
Депутатът възмутено напомни, че обвиненията към десницата идват от шоумена Слави Трифонов, който, като партиен лидер на ИТН, така и не подаде имуществена декларация в държавната антикорупционна комисия КПКОНПИ. „Това е все едно Чикатило (съветски сериен убиец – бел.ред.) да ви говори за проблемите с домашното насилие“, изтъкна Мирчев. Докато даренията за неговата партия идват частни лица, които са подали съответната декларация. „В момента ние се обясняваме за това, че сме спазили закона и сме били пределно ясни към обществото и Сметната палата“, огорчено констатира Мирчев.