Мирчев видя дирижирани сценарии срещу ДБ с терориста и Nexo

Политика
11:31 - 16 Януари 2023
1466
Мирчев видя дирижирани сценарии срещу ДБ с терориста и Nexo

Скандалът с терориста и Албена Симеонова и "Nexo" бяха доста дирижирано направени и подготвени, за да е сигурно, че третият мандат няма да е в „Демократична България”.

Това коментира заяви пред Нова телевизия депутатът от партията Ивайло Мирчев.

Той определи като странен ход ма президента да се спре за третата папка на БСП, които не предложили план.

„Имам много ясен спомен какво се случи с Албена Симеонова. Тогава стана ясно, че нещо се готви. Точно в момента, в който ние дадохме много ясен план и казахме, че в никакъв случай „Демократична България” няма да направи компромис с конституционната реформа на Прокуратурата. Тогава депутати поискаха закрито заседание на парламента, на което да бъдат изслушани шефът на ДАНС и вътрешният министър. Депутатите се смяха със сълзи на това, което чуха за този терорист. Това е достатъчно, за да стане ясно защо в последния момент се вадят случаи и се прави ДБ да бъде очернена”, подчерта той.

На въпрос дали смята, че главният прокурор е замесен в това „Демократична България” да не получи третия мандат, Мирчев отговори:

„Дали е замесен? Сигурен съм, че има критична маса от хора, които очевидно не искат реформа на Прокуратурата. Дали конкретно главният прокурор е замесен - най-добре знае самият той”, обясни депутатът.

Според него на БСП ще им е доста трудно да съставят правителство, защото от партията не са предложили план.

„ДБ излезе и представи много ясен план. Обвързахме го и времево. Ние не видяхме никакви стъпки от БСП в тази посока. Дали отиваме на избори - ще покаже следващата седмица. Едно съм сигурен - много по-малко вероятно е да се състави управление с мандата на БСП, отколкото, ако беше даден на „Демократична България”, категоричен е той.