Миро от „Каризма” на косъм от смъртта! (СНИМКИ)

Едно време
14:30 - 16 Януари 2020
20437
Миро от „Каризма” на косъм от смъртта! (СНИМКИ)

Мирослав Костадинов, познат повече като Миро от забравения дует „Каризма”, бил на косъм от смъртта. Невероятно но факт - любимата напитка на Миро като дете била бирата. Веднъж обаче малчуганът надигнал до дъно бутилка, в която вместо пиво, имало отровна течност, която едва не изгорила вътрешностите му.

Признанието Миро направи пред Ники Кънчев в сайта "Топновини"

„В търсене на бира откривам една бутилчица. Отварям я и я изпивам, а в нея се оказва, че има съвсем различно вещество, което изгаря вътрешните органи. Бил съм в състояние да си отида от този свят, а лекарите от спешното отделение не са давали кой знае каква надежда на майка ми, при което тя, като атеист, започва да казва: „Ако има Господ, спаси детето ми, давам ти първородния си син“.

По думите му баба му е доналяла масло в огъня и казала: „А, не, мамо, не се притеснявай - друго ще имаш“.

Миро не е търсил съзнателно Бог. Обещанието на майка му е било много силно. „В момента, в който съм оцелял, все едно ДНК-то ми е било пренаписано да съм различен“, разказва той.

Всяка сутрин казва молитвата и благодари, че е тук и сега. Това е част от дисциплината му, както и да ходи да тренира. Миро разкри, че голяма част от песните му са родени от болка във време, в което не е имал кой знае какви спомени, защото е пиел много - ежедневно, ежечасно, по всяко време, но не му е личало.

„Бях сключил споразумение с алкохола“. Когато спрял да пие, трябвало да се запознае с личността, която е. „Работата е чисто благословение – зависи как е възприемаш“. Ако Господ поиска, ще спра да се занимавам с музика, категоричен е певецът.