Миролюба Бенатова и Генка Шикерова вече не са в Нова телевизия

Журналистките са отказали да подпишат нови договори с медиата и се разделят с нея

Актуални новини
13:27 - 12 Юни 2019 (обновена)
15840
Миролюба Бенатова и Генка Шикерова вече не са в Нова телевизия

Миролюба Бенатова и Генка Шикерова вече не са част от Нова телевизия. Двете журналистки са освободени от медиата, след като са отказали да преподпишат договорите си.

Телевизията предложи на няколко репортери от канала с драстично по-високи заплати от тези на колегите си да минат на граждански договори и да получават възнаграждение на база на всеки отделен материал, който произведат. Бенатова и Шикерова са отказали. По тази причина от Нова са предпочели да се разделят с тях.

Нито журналистките, нито Нова телевизия коментират публично раздялата си, въпреки че договорите са прекратени още в петък, 7 юни. Най-вероятно двете репортерки ще получат по няколко заплати накуп, каквато е практиката в медиата. Така например, преди година Ани Цолова си тръгна, обезщетена с над 100 000 лева.

Миналата седмица Lupa.bg разкри, че Генка Шикерова вероятно ще се върне на работа в Би Ти Ви, откъдето тръгна кариерата й. За това настоявал директорът на "Новини и актуални програми" Венелин Петков. Все още не е ясно дали това ще се случи, тъй като срещу евентуалното й пристигане отново имало сериозна съпротива от останалите репортери в телевизията.