Миролюба Бенатова: Само диктаторчетата искат да сринат авторитета на медиите

Този цирк има много по-висока цена от достойнството на журналистите

Политика
16:08 - 22 Октомври 2024
2375
Миролюба Бенатова: Само диктаторчетата искат да сринат авторитета на медиите

"Никой няма интерес от сриването на авторитета на медиите и работещите там. За обществото не е добре. Само за диктаторчетата и техните проксита е добре. Казвам ви го именно аз, която сега съм "равно отдалечена" от всички големи медии и може да заповядате да ме гледате в YouTube." Това написа във фейсбук Миролюба Бенатова.

"Сега ви е хубаво да гледате унижението на някой журналист, когото може би не харесвате. Онези на това разчитат. Да ви е готино и да не се замисляте, че този цирк има много по-висока цена от достойнството на един журналист. Цената е правото на журналистите изобщо да бъдат критични. Върви голямо страхуване на всички по веригата. Тази игра се играе за пореден път. Паралелно с това върви и тормоз по Любо Жечев и се прави всичко възможно филмът му да не види бял свят", пише Бенатова.

"Щях да забравя най-важното. Валерия Велева и Патрашкова правят супер интервюта с Костадинов в своите youtube канали. Посете ги, за да видите какво е журналистика. Няма скандали, няма дрязги. Всичко е гладко и в правилната посока", допълва тя.