Мишо, който стреля по съученик, все още без присъда

Михаил Дели-Славов едва не уби Иван Чирпанлиев при спор за момиче

Общество
17:30 - 25 Януари 2022
2622
Мишо, който стреля по съученик, все още без присъда

Пет години след като беше обвинен в опит за предумишлено убийство, Михайл Делиславов се изправи пред Темида, за да отговаря за действията си. Сега обвиненията към него са доста по-леки от тогава – причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и притежание на незаконно преработено оръжие и саморъчно доработени патрони за него.

На днешното съдебно заседание в Районен съд-Пловдив трябваше да бъдат разпитани свидетелите по делото за враждата между 23- годишния Михаил Дели-Славов и Иван Чирпанлиев. Обвиняемият обаче поиска заседанието да бъде отложено заради отсъствието на адвоката му поради здравословни причини. Адвокатът на Дели-Славов ще трябва да представи на следващото заседание медицинско за отсъствието си днес.

Повечето от свидетелите се явиха в заседателната залата, а един от тях беше фаталната Симона, която е причината за раздора между двамата младежи. Следващия месец при провеждане на делото няма да бъдат призовани свидетели, обяви съдът, цитира Трафикнюз.

До инцидента се стигна през пролетта на 2017 година, когато Михайл се скарал с Иван Чирпанлийски. В основата на спора била въпросната Симона. Тогава двамата се уговорили в социалните мрежи къде и кога да се срещнат, за да изгладят конфликта между тях, извикали и свои приятели. Избрали място за "дуела" - дворът на училище „Стоян Михайловски” в Кючук Париж. Тогава Иван отишъл сам и до физическа саморазправа не се стигнало. Младежът се отказал да изяснява отношенията си с Михаил и си тръгнал. В този момент Дели-Славов извадил преработения газов пистолет и по думите на очевидци, произвел няколко изстрела, един от които уцелил слепоочието на Чирпанлийски. Тогава Михайл, който бил още ученик, е задържан и обвинен в опит за предумишлено убийство. Той прекарва няколко месеца в ареста.