Мисис „Баба“: Братче избра смъртта, за да спаси сестра си (ХИТ СНИМКИ)

Бившата на Вальо Топлото – Дани Василева, разказа трогателна история от наша болница

Шоу
12:40 - 15 Юли 2022
12068
Мисис „Баба“: Братче избра смъртта, за да спаси сестра си (ХИТ СНИМКИ)

51-годишната Дани Василева, носителка на титлата „Мисис Баба“, разказа трогателна история за битката на брат и сестра с коварна болест. Драмата се разиграла пред очите ѝ в наша болница, където работила като доброволка.

Ето какво написа бившата половинка на Вальо Топлото във фейсбук, публикуваме без редакция:

Да даваш, когато има значение …

Преди много години, когато работех като доброволец в болница, се запознах с едно малко момиченце, на име Лиза, която страдаше от рядка и сериозна болест. Единственият й шанс да се възстанови, изглежда беше да й се прелее кръв от петгодишния й брат, който по някакво чудо беше оцелял след същата болест и беше развил необходимите антитела за борба с болестта.

Лекарят обясни ситуацията на малкия й брат и попита момченцето дали би се съгласило да даде кръв за сестра си.

Видях, че то се поколеба само за момент преди да си поеме дълбоко дъх и да каже, „Да ще го направя, ако това ще я спаси“.

Когато започна преливането, то лежеше в леглото до сестра си и се усмихваше, както всички нас, виждайки как цвета на лицето й се възвръща. После неговото личице пребледня и усмивката му изчезна.

Той погледна лекарят и попита с треперещ глас, „Веднага ли ще започна да умирам?“

Понеже било толкова малко, момченцето не разбрало добре доктора, когато му обяснявал за преливането. То си било помислило, че ще трябва да даде цялата кръв на сестра си, за да я спаси. И все пак се съгласило!“

Историята на Дани Василева е доста интересна. Тя става баба, когато е едва на 38 г. - тогава голямата ѝ дъщеря Елица ражда сина си, когото кръщава Доминик, но на галено всички му казват Дони. Момченцето има по-малка сестричка – Андрея.

Дълги години живее с Валентин Димитров – Вальо Топлото, който бил пълен скъперник и не давал пари дори за храна.

През годините Василева е била и дистрибутор на козметика, продавала е автомобили, работила е и като застрахователен агент, въртяла е и търговия с дрехи, а в началото е стопанисвала и детски парти клуб.

В шоубизнеса я познават като автор на текстове на над 200 песни. Тя е измислила парчето на Софи Маринова, с което се появи на „Евровизия” преди време, писала е и текстове за колежката й Бони. Освен това има и фирма, която се занимава с … боклук.

Купува хартия и я изнася в Гърция, а обратно внася пластмасови отпадъци. Твърди, че това е скучен бизнес за разлика от писането на текстове.