Миска дарява личните си вещи за болна приятелка

32-годишната Камелия е с левкемия, за лечението й са нужни 328 000 евро

Топ
12:18 - 06 Август 2019
4214
Миска дарява личните си вещи за болна приятелка

Красивата Мариана Гугучкова, която е носител на титлата „Мис Горна Оряховица 2005 година” поде благотворителна инициатива. Тя пусна на търг в социалната мрежа фейсбук свои лични вещи, а събраните средства от продажбата им ще преведе по сметката на своята приятелка 32-годишната Камелия Добрева от Стара Загора, която страда от остра Т-лимфобластна левкемия.

Двете жени се запознали по време на следването си във Варненския икономически университет и въпреки че след завършването позагубили контакт, когато Мариана научила за страшната диагноза на бившата си колежка от вуза, веднага я подкрепила в набирането на средства за лечение. Необходими са 328 000 евро за трансплантация на стволови клетки в университетската болница във Вюрцбург, Германия, пише в. "Борба".  

Горнооряховката решила да се раздели с бижута, маркови слънчеви очила, рокля и необличан бански костюм. За вещите може да се наддава в групата „Благотворителен базар „ЗАЕДНО ЗА КАМЕЛИЯ“.

Мариана е и състезателка и медалистка по канадска борба и това не е първият път, в който се включва в подобни инициативи за болни хора. Миналата година тя участва в благотворителен турнир в помощ на шестгодишно момиченце, борещо се с онкологично заболяване.

Който желае да подкрепи Камелия, може да го направи на:
EUR сметка с IBAN: BG93STSA93000026167852
For Kameliya Dobreva Dobreva