Мистър „Невада“ с кола като на Путин

Топ
17:45 - 19 Юни 2020
24204
Мистър „Невада“ с кола като на Путин

Създателят на славното някога супершоу „Невада“ Димитър Станчев се радва на чисто нов електромобил, пише в. „Уикенд”. Бизнесменът се е спрял на изящна бяла „Тесла” за около 250 000 лева. Станчев се придвижва с шофьор, който се грижи за транспортирането на шефа си с ултрамодерната кола. Същото бижу на четири колела има в гаража си и руският президент Владимир Путин.

Преди няколко месеца бившият тв продуцент се возеше в джип с марка „Ленд Роувър“, но явно я е подменил за „Тесла“ с над 400 коня мощност. Модерният автомобил е произведен в Калифорния от компанията на американския магнат Илън Мъск и е най-високият клас – „Tesla Model S”. Суперавтомобилът привлича погледите на автоценителите в София, а със светлия си цвят се забелязва от километри.

„Електромобилът изминава 450 км с едно зареждане. Има автопилот, с който може да се движи сама, да завива и спира на светофари”, разясняват специалисти. Автомобилът ускорява до 96 км/ч за 3,2 секунди. Моделът е екологичен и икономичен, почти няма разходи за поддръжка, няма данък, гражданската отговорност е около 50 лв. и може да ползва безплатна „синя зона” в цяла Европа.

Припомняме, че Станчев създава супершоу „Невада” през 1993 г. Той е негов продуцент, а в различни роли се изявяват Къци Вапцаров, Румен Луканов, Ива Екимова, Гала и Албена Вулева. Именно в предаването Станчев среща любовта в лицето на момичето на късмета Ася Петрова, за която по-късно се жени. През 1997 г. тя става водеща на шоуто „Такси”, което наследява „Невада”. Следват години на телевизионно затишие и няколко нереализирани проекта, преди през 2005 г. Станчев да стане директор на музикалното риалити „Стар Академи”, което просъществува само един сезон в ефира на Нова.

Днес той е далеч от телевизията и се занимава с бизнес, но явно печели добре, съдейки се по автопарка му.