Мистериозен балон стресна Япония

Лети с витла и кръст

Мистика
11:37 - 19 Юни 2020
4218
Мистериозен балон стресна Япония

Министерството на транспорта на Япония съобщи, че в небето над страната е регистриран странен бял предмет със сферична форма. По-късно мисериозната топка отлетяла към морето. Настоящото й местоположение не е известно.

Първо бяла топка е открита от жители на Сендай в централната част на страната. Множество обаждания се получили в градската полиция, като хората масово започнали да правят снимки и да ги публикуват в социалните мрежи.

Служителите на реда веднага вдигнали хеликоптер в небето. Те открили, че топката е с диаметър около 5 метра и се намира на надморска височина от около 1500 метра. Към бялата топка имало прикрепен кръст, който може да е бил антена. Топката имала две витла, които ръководели нейното движение.

Министерството на транспорта и Метеорологичната администрация на Япония съобщиха, че обектът не е свързан с тях. В същото време става ясно, че няма съобщения за полети над гъсто населената зона. В сряда вечерта, 18 юни 2020 г., мистериозна топка се насочила към морето и се изгуби от поглед. Произходът й остава загадка, но в социалните мрежи преобладават коментарите за шпионска дейност.