Мистериозен обект препуска край Луната

Още няма обяснение

Мистика
17:50 - 26 Март 2024
5386
Мистериозен обект препуска край Луната

Астрономът Себастиан Волтмер е объркан от неидентифициран обект, който е видял да лети покрай Луната, съобщава Дейли Стар. Волтмер снима нощното небе и в обектива на неговия телескоп се появява мистериозен обект.

„Не мога да го обясня“, казва той. „Снимах луната и изведнъж видях нещо бързо и ярко да се втурва през екрана“.

Първоначално се смята, че това е сателит или космическа станция, но тези възможности са изключени, тъй като подобни обекти обикновено не летят покрай Луната с толкова високи скорости. Метеорит също е изключен, защото обектът няма отличителна опашка и скоростта му е твърде висока.

Международната метеорна организация също казва, че няма данни за падащи звезди по времето, когато Волтмер снима. Астрономът изключва наличието на мухи или прах в близост до обектива.

„Предполагам, че е било на височина от 100 до 200 километра, което би било ниска околоземна орбита“, кавза Волтмер.

Точната форма на обекта не може да бъде определена, тъй като неподвижното изображение е замъглено поради високата му скорост. Може да са били космически отпадъци или военна инсталация, но Волтмер не е съгласен.

Това не е първият път, когато астрономите наблюдават необясними обекти близо до Луната. През 2019 г. Китайската национална космическа администрация публикува кадри на обект, преминаващ зад обратната страна на Луната. Обектът никога не е идентифициран.