Мистериозна смърт застигна свидетелка срещу Берлускони  

Манекенката Имане Фадил отровена с радиоактивни вещества, след като даде показания за „бунга-бунга” вечеринките при експремиера

Свят
17:40 - 16 Март 2019
7721
Мистериозна смърт застигна свидетелка срещу Берлускони
 

34-годишната бивша манекенка от Мароко Имане Фадил, ключова свидетелка във втория процес „Руби” срещу Силвио Берлускони за т.нар. „бунга-бунга” партита в дома на бившия премиер, почина след дълга агония в болницата на Роцано.

Според италианските медии версията е, че е отровена с микс от радиоактивни вещества, който е погълнала с храна или коктейл. Италианската прокуратура вече започна разследване за смъртта на мароканската манекенка.

В.”Република” говори за отравяне с кобалт. Младата жена от марокански произход беше една от основните свидетелки за „бунга-бунга” вечеринките в имението на Берлускони, където участваше и непълнолетната тогава Карима ел Махруг, известна като Руби.

Прокуратурата на Милано откри дело за умишлено убийство и разпореди аутопсия на трупа. Фадил е била приета в болница на 29 януари и е починала на 1 март след едномесечна агония, но за нейната смърт беше съобщено едва сега.

Красавицата се почувствала зле в дома на свой приятел. Започнал да я боли коремът и почувствала слабост. Лекарите били затруднени да разберат какво точно й има, тъй като отравянето й било от особен тип, свързано с радиоактивни вещества, водещи до прогресивно влошаване на вътрешните органи.

“Страхувам се, че ще умра, отровиха ме”, споделила Имане с брат си и с адвоката си. Според прокурора на Милано Франческо Греко в клиничната документация на Имане имало ”серия от аномалии”. От токсикологичното изследване, разпоредено на 26 февруари от лекарите, ставало ясно, че в тялото на момичето имало смес от радиоактивни вещества.

За последно Имане е говорила с медиите месец и половина преди смъртта си. Тя беше основна свидетелка срещу Ел Кавалере във втория процес. “През всички тези години съм казвала винаги истината, за разлика от други, и съм отблъснала много опити за корупция от страна на Берлускони и антуража му”, каза момичето пред в “Република”.

Фадил написа и книга, която все още не е публикувана, за собствената си история и за участието си в “бунга-бунга” вечеринките. Tя призна, че го е направила, защото се нуждаела от пари и защото искала да влезе в средите на шоубизнеса. През август 2011 г. обаче решила да скъса с всичко това и да свидетелства пред магистратите. Пред тях тя разказа подробности за вечеринките и за ролята на участничките в тях. Фадил разкри обаче и за ”сатанински елементи” в „бунга-бунга” вечеринките. “Чувстваше се присъствието на дявола, в една съблекалня до залата имаше десетки туники, които напомняха за сатанински ритуали”.

През 2018 г. в интервю за в.”Фато куотидиано” Фадил каза, че било изключително трудно да свидетелства срещу Берлускони: “В началото бях сама срещу всички, никой не вярваше на версията ми”.

През 2012 г. мароканската манекенка заяви пред репортери, че се страхува за своята сигурност, след като разказала на прокурорите, разследващи евентуалното подкупване на свидетели по делото, че са й били предлагани пари, за да не разкрие какво е ставало на тези партита. През 2015 г. Върховният съд на Италия оправда Берлускони по обвиненията, че е платил за секс с непълнолетна.