Мистериозната история на момчето пътешественик във времето

Пренася се от древен Китай в 1987 г.

Мистика
21:11 - 04 Август 2023
10869
Мистериозната история на момчето пътешественик във времето

Историята на мистериозно китайско момче, дошло от миналото и изчезнало, за да се върне в бъдещето, е като невероятна приказка. Въпреки това, тази невероятна история се основава на реални събития, което показва, че пътуването във времето може да бъде обект не само на научнофантастични романи.

През 1987 г. светът научава за странното момче Юнг Ли Ченг, което твърди, че е дошло в нашето време от миналото. Неговите познания по древен китайски език и биографиите на древните владетели изумяват учени и други изследователи. Скептиците търсят логични обяснения, но всеки ден интересът към момчето се увеличава.

Учените започват да изследват неговите исторически разкази, сравнявайки ги с факти от древната история на Китай и Япония. Изненадващо разказите на момчето запълват празнини в знанията за миналото на тези страни, сякаш то наистина е пътувало назад във времето и е било свидетел на тези събития.

Мистерията около появата му остава неразгадана. Момчето е открито в древни китайски дрехи, изследващо с интерес съвременния свят. По всички признаци той прилича на жител от миналото, преместил се в настоящето.

Един от учените, историкът Ин Ин Шао, прекарва месеци в проверка на историите на момчето. Ученият е шокиран да установи колко точни са историческите познания на малкия пътешественик. Оказва се, че в една от древните книги дори се споменава името Юнг Ли Ченг - несъмнено това е един и същи човек с детето.

Учените очакват да получат повече информация за миналото, но през май 1998 г. Ченг внезапно изчезва, сякаш се е изпарил във въздуха. Това е неочакван обрат на събитията, който оставя много въпроси без отговор.
Но историята на Юнг Ли Ченг не свършва дотук. Ин Ин Шао продължава изследванията си и неговата упоритост довежда до изумително откритие. В древни архивни записи историкът открива споменаване на момче със същото име, което се завръща 10 години след изчезването си и твърди, че е посетило бъдещето.

Записът гласи: „...изчезна за 10 години и се появи отново луд, твърдеше, че е бил в 1987 г. според християнската хронология, видял огромни птици, големи магически огледала, кутии, които достигаха до облаците, многоцветни светлини, които светят, широки улици, украсени с мрамор, върху които язди дълга змия, която пълзи с чудовищна скорост. Обявен за луд и починал 3 седмици по-късно“.

Неговите разкази за летящи железни птици, огледала, които отразяват света, и хора, живеещи в огромни кутии, които докосват небето, показват, че момчето наистина е било в свят, различен от неговото време.
Никой обаче не вярва на разказите му тогава. Думите му се смятат за приказки на луд. Лечители се опитват да му помогнат, но няколко седмици по-късно Юнг Ли Ченг умира и отнася удивителните си тайни със себе си.

Странната история на Юнг Ли Ченг остава неразгадана. Дебатът за неговия произход и мистериозното изчезване продължава, а историята му се смята за една от най-невероятните мистерии в човешката история.