Мистериозната китайска пневмония била поредна мутация на COVID-19

Новата зараза вече достигна Европа – в Дания и Нидерландия има много случаи, СЗО е нащрек

Новини
20:55 - 10 Декември 2023
6769
Мистериозната китайска пневмония била поредна мутация на COVID-19

Доктор Гарет Най потвърди пред Daily Star, че мистериозната китайска пневмония, която държи на нокти целия свят, всъщност е поредната мутация на COVID-19

Странният неидентифициран вирус причинява хаос в Китай от седмици, а светът е в повишена тревога поради опасения, че може да се появи нова пандемия.

Той вече достигна Европа – в Дания и Нидерландия има много случаи, а Световната здравна организация е в повишена готовност.

Говорейки ексклузивно пред Daily Star, д-р Гарет Най, ръководител на програмата за медицински науки и медицинското училище в Честър, каза:

“Китай наблюдава скок на респираторните заболявания, особено при децата, но най-важното е, че това не е нова болест както беше COVID-19. Това е просто увеличение на заболяванията, за които вече знаем, а именно други варианти на SARS-CoV2, грип, бактериите, които причиняват пневмония и респираторен синцитиален вирус. Сега, когато виждаме комбинация от вируси и бактерии, това е по-вероятно поради начина, по който телата ни се справят с болестта сега след години на COVID ограничения”.