Мистериозни светлини над Техеран: НЛО или нова технология? (ВИДЕО)

Лети на 5 метра над земята

Мистика
09:16 - 13 Юни 2024
2714
Мистериозни светлини над Техеран: НЛО или нова технология? (ВИДЕО)

В края на май тази година жителите на иранската столица Техеран стават свидетели на необичайна гледка: кръгъл обект, състоящ се от три пръстена и около двадесет светлини, се носи на нивото на улицата. Видеоклипове на феномена, публикувани в социалната мрежа X (Twitter), показват хора, които гледат нагоре към обект, който се рее само на пет метра над земята.

Събитието дава начало на бурни дебати в социалните мрежи. Някои потребители твърдят, че може да е истинско НЛО, докато други предполагат, че може да е рояк дронове или друга напреднала технология.

Има и такива, които призовават да не се вярва на правителството и да се разчита на собствените очи и здравия разум. Някои поставят под въпрос автентичността на кадрите, като посочват използването на изкуствено цифрово увеличение и липсата на отражения на обекта върху сгради.

Експерти и ентусиасти по НЛО продължават да анализират кадрите в търсене на отговори. Докато някои са убедени, че видеото не може да служи като надеждно доказателство поради възможността за редактирането му, други с нетърпение очакват допълнителни разкрития или може би дори масово пристигане на извънземни неидентифицирани обекти.