Мистериозни светлини осветяват китайски град

Необичайното явление изненада жителите на 20-милионния Шънджън

Мистика
14:36 - 28 Юли 2020
3336
Мистериозни светлини осветяват китайски град

Мистериозни и крайно необичайни разноцветни светлини се появяват в събота, 25 юли 2020 г., над южния китайски град Шънджън. Странното явление продължава няколко часа и предизвиква вълна от реакции в социалните мрежи, където много хора казват, че явно става въпрос за извънземна инвазия.

Други мнения свързват мистичното небесно „шоу” с неизучено астрономическо явление. Любителите на конспирации пишат за наближаващ край на света или за скрити връзки на правителството с извънземни.

Местните метеоролози обаче бързо потушават ентусиазма на любителите на паранормални явления, съобщавайки, че жителите на града са били свидетели на рядко природно явление, наречено светлинни стълбове. Светлинните стълбове приличат на снопове светлина, струяща от кораб на извънземни, но определено са земно явление.

Обикновено се появяват на места, където климатът е по-студен и всяка светлина, излъчвана от слънцето, луната и дори от лампи и фенери, започва да се отразява от кристалните частици лед във въздуха.

Странно е обаче, че светлинните стълбове се появяват над тропическия Шънджън, който се намира в Южен Китай в провинция Гуандун. Населението му е около 18-20 млн. жители, които живеят върху площ от 2020 квадратни километра. През това лято обичайната температура на въздуха над огромния мегаполис е над 30 градуса и е повече от мистериозно как се образуват светлинните стълбове, наблюдавани в нощта на 25 юли т.г.