Мистерия: Арестуван шеф на фонд "Земеделие" върнат тихомълком на работа, татко му държи досиетата

Новини
13:16 - 23 Юли 2019
4136
Мистерия: Арестуван шеф на фонд "Земеделие" върнат тихомълком на работа, татко му държи досиетата

Арестуваният миналата седмица заместник-шеф на Държавен фонд "Земеделие" Калоян Костадинов е назначен отново вчера, 23 юли, за директор на дирекция в същата институция. Изненадващото преназначение идва броени дни след показното му задържане с полиция във фонда.

Костадинов бе обвинен от нахлулите прокурори, че е участвал в източването на 18 милиона лева от еврофондове в полза на "Винпром Карнобат" и империята на лежащия зад решетките олигарх Миньо Стайков. Той остана зад решетките най-дълго - цели 72 часа, и бе освободен под гаранция в събота.

Новината за новия му пост като началник в дирекция "Договаряне" е напълно необяснима, коментират служители на фонд "Земеделие". Само че те явно не зная кой е бащата на Калоян Костадинов. Още при арестуването му става ясно, че той е син на Евтим Костадинов, който е дълговечен шеф на Комисията по досиетата. Костадинов-старши е на поста си от Тройната коалиция насам и единственият оцелял на поста си при толкова политически обрати началник на институция у нас. Злите езици твърдят, че именно той има последната дума да каже кое досие да види бял свят и кое да остане "за черни дни".

Дали пък таткото не се е заканил да извади някое и друго досие, укрито до днес в прашасалите папки, ако сина му не бъде незабавно освободен от ареста и възстановен на работа?! Само така можем да си обясним този мистериозен развой на събитията - първо да арестуваш и обвиниш голям началник във фонд "Земеделие" в корупция,  а само седмица по-късно да му дадеш още по-голяма власт на същото работно място...

Евтим Костадинов набързо уреди кашата със сина си