МИСТЕРИЯ: Инфаркт покоси доктора, разследващ смъртта на родилка

Новини
16:00 - 21 Юни 2021
9007
МИСТЕРИЯ: Инфаркт покоси доктора, разследващ смъртта на родилка

Мистериозен инцидент осуети старта на проверката по казуса с починалата в болницата на Благоевград родилка. Одиторът – топгинеколог от столицата, който пристигна тази сутрин в болницата, за да ревизира работата по случая с младата жена, получи инфаркт.

Благодарение на адекватните и бързи действия на лекарите в местната болница, животът му бе спасен.

Инцидентът станал минути преди командированият проверяващ да започне анализиране на причините, довели до смъртта на 30-годишната родилка Евгения, издъхнала след анестезия.

Докато лекарите подготвяли исканата от него документация по казуса Евгения, мъжът се почувствал зле. Незабавно е настанен в болнично отделение, където е направен преглед от кардиолог и се установило, че мъжът е получил инфаркт.

Предприети са спешни животоспасяващи мерки, поставен е стент и столичният  гинеколог е спасен. Състоянието му е стабилно в момента, съобщава Struma.com.

Припомняме, че днес започна одиторска проверка на работата на лекарите и анализиране на причините, довели до смъртта на Евгения, издъхнала на операционната маса по време на планирано секцио. Жената се задушила още при поставяне на маската за анестезия и починала за секунди.

Според аутопсията причината е остра дихателна и сърдечна недостатъчност, поради силно увреден бял дроб и възпаления на вътрешните органи, причинени от недолекуван Ковид-19, от който младата жена боледувала през февруари.