Мистерия около гроба на принцеса Даяна : Мястото е недостъпно за медии и фенове

Умишлено от кралското семейство са решили да не издават местонахождението му

Новини
19:28 - 21 Септември 2023
7723
Мистерия около гроба на принцеса Даяна: Мястото е недостъпно за медии и фенове

Преди повече от 26 години почина любимата на мнозина Даяна Спенсър, жената, която светът помни като принцесата на Уелс и една от най-красивите, популярни и известни жени на 20 век. Тя загина при автомобилна катастрофа, докато бягаше от папараците с тогавашния си приятел Доди Ал Файед.

Даяна, дъщеря на Ърл Джон Спенсър, се омъжи за британския престолонаследник принц Чарлз на двайсетгодишна възраст, а приказната й сватба беше гледана по телевизията от невероятните 750 милиона души по света.

Веднага след като се омъжи за Чарлз, популярността на Даяна достигна невероятни размери. Новата принцеса привлече вниманието с външния си вид, модни комбинации и добра комуникация с британския народ.

Обожанието към Даяна бързо се превърна в световна мания и в края на 80-те години принцесата се превърна в най-сниманата жена на 20 век, а медиите се заинтересуваха още повече, когато стана ясно, че бракът й с бъдещия крал е истински кошмар.

Мнозина обаче не знаят, че принцесата е извършила последната хуманитарна мисия в Босна и Херцеговина. И днес се помни лятото на 1997 г., когато Босна беше посетена от принцеса, която преди смъртта си се посвети на проблема с противопехотните мини, които убиваха гражданите на Босна и Херцеговина дори след войната. По време на визитата в Босна и Херцеговина принцесата не пожела да се свързва с политици. Вместо тях тя избра за домакини 15-годишните Мирзета Габелич, Мухамед Солянкич и Франя Крешич, пострадали от противопехотни мини.

Принцесата почина двадесет дни след посещението си в Б. Госна и Херцеговинаробът й не може да бъде посетен. Трагичната смърт на принцеса Даяна беше последвана от едно от най-големите погребения на 20 век. Два милиарда и половина души гледаха изпращането на принцесата по телевизията. Според някои сметки това е най-гледаното телевизионно събитие в историята на телевизията. Принцеса Даяна е погребана в Алторп, имението на семейство Спенсър.

Гробът ѝ се намира на остров в езерото, но поради страх от разбойници и поклонници, той не е достъпен за обществеността. Не може да се снима или посещава, а снимката на гроба на най-популярната жена в света така и не стигна до вестниците.

Вместо мястото на гроба, феновете могат да видят и снимат голям паметник на принцесата, издигнат през лятото от нейния брат, граф Чарлз Спенсър. На паметника можете да видите силуета на принцесата, нейното име и годината на раждане и смърт. Чарлз Спенсър каза на репортери няколко пъти, че въпреки сигурността и факта, че островът на гробницата е затворен за обществеността, е имало многобройни опити за ограбване на гробницата, което само по себе си е ужасяващо и донякъде зловещо