МИСТЕРИЯ: Пореден руски милиардер падна "случайно" от прозореца

Равил Маганов влязъл в болница да лекува махмурлук, излезе с краката напред

Топ
10:50 - 01 Септември 2022
3409
МИСТЕРИЯ: Пореден руски милиардер падна "случайно" от прозореца

В Москва загина председателят на съвета на директорите на "Лукойл" Равил Маганов, съобщи  Telegram-канал «112». Топ мениджърът на нефтената компания и милиардер е паднал от прозореца на болница в Москва и е загинал от получените травми. 

Равил Маганов се е лекувал в отделение на болницата на шестия етаж. Според Telegram-канал Mash инцидентът се е случил в Централната клинична болница.

Тялото е било намерено от медици. Маганов е бил на 64 години.

Той е поредният шеф в руския "Лукойл", който умира в рамките на година при загадъчни обстоятелства. От началото на 2022 г. различни служители и на газовите компании "Новатек" и "Газпром" бяха открити мъртви. Версиите на разследващите бяха самоубийство или убийство.

 Бившият топ мениджър на "Лукойл" и милиардер Александър Суботин почина по време на сеанс срещу махмурлука при мистериозни обстоятелства. Инцидентът беше съобщен през месец май от канала Mash Telegram. Според информация от телеграм канала MSK1.RU, следящ отблизо работата на полицията, смъртта на Суботин е настъпила в мазе в къща в града на 8 май. Криминалисти са установили, че в тялото му е имало следи от наркотици.

На 5 юли тялото на руския бизнесмен Юрий Воронов с огнестрелна рана в главата бе намерено в басейн във вилно селище край Финския залив близо до Санкт Петербург. Воронов е бил ръководител на "Астра Шипинг" - компания, специализирана в договорите на "Газпром" в Арктика. Основната версия бе самоубийство.

Това бе пета неразгадана смърт на руски газов мениджър. В някои случаи те са убити заедно със семействата си.

 На 21 април в медиите в Испания излезе информация, че бившият топ мениджър на руския газов гигант "Новатек" Сергей Протосеня, съпругата му и дъщеря му са били намерени мъртви във вила под наем в град Лорет де Мар близо до Барселона два дни по-рано.

На 18 април Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на една от водещите руски финансови институции в Русия, "Газпромбанк", беше намерен мъртъв в апартамента си в Москва заедно със съпругата си и дъщеря си.

На 24 март друг руски милиардер Василий Мелников, който притежаваше медицинската компания за доставки MedStom, съпругата му и двама сина бяха намерени наръгани до смърт в апартамента си в град Нижни Новгород.

На 25 февруари, ден след като Русия започна инвазията си в Украйна, топ мениджърът на руския енергиен гигант "Газпром" Александър Тюляков беше намерен обесен в гаража на къщата си близо до Санкт Петербург. Тогава от полицията съобщиха, че до тялото са намерили предсмъртна бележка, написана от Тюлаков.

Друг висш изпълнителен директор на "Газпром", Леонид Шулман, беше намерен мъртъв във вила близо до Санкт Петербург през януари, седмици преди Русия да започне инвазията си. До тялото му е била намерена предсмъртна бележка.