Мистерия с един от завърналите се българи от Южна Африка

Общество
21:01 - 01 Декември 2021
9128
Мистерия с един от завърналите се българи от Южна Африка

Бългapитe, eвaĸyиpaни oт Южнa Aфpиĸa c pyмънcĸи caмoлeт, вече са на родна земя и под карантина. Сънародниците ни бяxa ecĸopтиpaни дo "Дyнaв мocт" oт aвтoмoбил нa пocoлcтвoтo ни в Бyĸypeщ. Около единия от тях обаче се вихри мистерия, съобщава bgonair.

Мъжът е настанен в Кризисен център в Русе, докато мине карантината му от 10 дни. За него не е известно много.

"Уведомиха ни, че има такова лице, което се прибира от Южна Африка и няма къде да отседне за карантината си", обясни управителят на Центъра за временно настаняване към "Каритас" в Русе Георги Михов.

Мъжът е пътувал само със задграничен паспорт, в който е записано, че е от София, но адрес няма. Ясно е, че е на 68 години. Според останалите пътуващи той живее в Африка от около 30 години и не е ясно защо се връща в родината.

"Днес се видях с господина, но той не е много контактен, трудно говори и не може да сподели много неща. Нямаме много данни за него. Знаем само, че е пребивавал в ЮАР", добави Михов.

А при пристигането си пътуващите се оплакаха, че не са имали достатъчно информация за полета. Все пак на хората, които не са от Русе, не им беше ясно как трябва да се приберат. Първите тестове на българите бяха отрицателни.

След като групата българи бяха прибрани в родината, те отпътуваха към домовете си.