Мистерия в Lupa.bg: 59 дни без следа от Янек Миланов

Общество
11:30 - 29 Септември 2020
4370
Мистерия в Lupa.bg: 59 дни без следа от Янек Миланов

59 дни няма ни вест, ни кост от 43-годишния Янек Миланов от Дупница, за чието изчезване сигнализира веднага брат му Марио. Полицията нищо не откри, а разследването на прокуратурата е в задънена улица. „Няма нова информация по делото“, бе лаконичен пред Lupa.bg говорителят на  Окръжна прокуратура-Кюстендил прокурор Марияна Сиракова.

От отговора на държавното обвинение не става ясно дали е разпитан приближеният на Васил Капланов – Каплата Владимир Ангелов- Стъклето, за когото дупничани твърдят, че има пръст в изчезването на Янек. Според мълвата двамата мъже са го убили и са го заровили в някоя местност.

Владимир Ангелов- Стъклето

Местни жители се чудят защо още не е повдигнато обвинение на гарда на Галеви, след като е ясно, че е извел Янек извън Дупница и се е завърнал сам в родния град.

„Не знам защо прокуратурата не засипва заподозряния с купища от обвинения???
Освен боеприпасите цял град знае, че господин Капланов продава незаконно не акцизна нафта и това е сериозно престъпление!!!
Защо след като се знае какво е извършил дори и без доказателства, и има нови обвинения не му се активират условните присъди и преразгледат старите дела в които е оправдан по нагъл и безочлив начин от хора, които трябва да дават сигурността в живота ни!!!
С какви аргументи са му дадени разрешителни за оръжията, които е имал след като агресивността му е пословична в града. Не може да практикува спортове с оръжия щом е бил подсъдим и обвинен!!! Каплата много обича да преследва и мисля, че така е стигнал и до гробовете на родителите на Янек Миланов. Защо не се проверят камерите в района на градските гробища!!!!, пише във Фейсбук една от съгражданките на Янек в групата „Къде е Янек““.

„Къдеееее е Янек! Не бе претърсване и чудо!!! Нищо няма на лице! Искаме Янек и постоянна информация за Янек жив, мъртъв, изчезнал, отвлечен и т.н......Няма да се примирим!!! Искаме следи и доказателство!!!
Гешев, нали няма прикритие при теб??? Чакаме вест и всякакво инфо за Янек! Не ни интересува малоумните наказания за полицията! Око за око,зъб за зъб! Искаме Янек и всичко подробно за него! ПИТАМ КЪДЕ Е ЯНЕК???, пише друг съгражданин на издирвания мъж.

Във фейсбук сравняват търсенето на двегодишния Мехмед от Якуруда, с това на 43-годишния мъж: „Ако Янек беше издирван по същия начин както малкото детенце, щеше да го намерят още тогава. Не разбирам защо още като е подаден сигнала не са започнали да търсят. Дано да е жив и здрав и скоро да бъде намерен“, храни надежда млада жена, представила се във Фейсбук като Любомира.  

Янек Миланов е в неизвестност от 31 юли вечерта след среща с Васил Капланов – Каплата. Засега обаче обвиняеми за изчезването му няма.

Арестуваният Васил Капланов още не е обвинен за отвличането на Янек, а само за неправилно съхранение на боеприпаси и оръжия. Охранителят на Галеви бе закопчан по настояване на главния прокурор Иван Гешев, който се срещна с брата на изчезналия Янек – Марио.