Мистичният Распутин в корона-брой на „Биограф“

Култура
13:55 - 01 Април 2020
3268
Мистичният Распутин в корона-брой на „Биограф“

С адаптирано към необичайната ситуация специално съдържание е априлският брой на „Биограф“, който вече е на пазара.

На корицата на №103 е сибирският монах, лечител и душеприказчик на руското императорско семейство Григорий Распутин – за някои светец, за други – самозванец, а за трети – изчадие и демон.

Разказвайки драматичния му живот, списанието анализира и неговото влияние върху руската и световната история. Прави се и съпоставка между него и другия именит мужик от необятната страна, променил съдбата й  – Владимир Путин.

В добавка към тази тема „Биограф“ прави преглед на най-дръзките самозванци, появявали се в световната история, както и на най-великите династии освен Романови, властвали някога.

Зловещата пандемия от Испанския грип през 1918-а, отнела живота на милиони хора, е сред другите акценти в броя, представени с шокиращи снимки и факти. Списанието припомня и публикуваните преди 15 месеца в него астрологични прогнози за 2020 година, които, както се оказва, се сбъдват с поразителна точност.

Интервю с актьора Герасим Георгиев-Геро, наричан от мнозина „новия Калоянчев“, очерк за френската кинолегенда Филип Ноаре и преглед на новата генерация спортни суперзвезди са другите хитови материали в броя.

„Биограф“ отдава почит и на три големи личности, които напуснаха този свят наскоро – певеца Кени Роджърс, актьора Макс Фон Сюдов и авторката на бестселъри Мери Хигинс Кларк.

Въпреки чрезвичайната ситуация, априлското издание е налице във всички работещи обекти за продажба на преса. Търсете го и във веригите бензиностанции, както и в супермаркетите „Билла“, „СВА“ и „Фантастико“, допълват издателите на популярното месечно списание. Цената му остава непроменена – 8 лева за 212 страници.