Митинг-концерт на Орлов мост буди българския дух

Знакови рок групи, рапъри и изпълнители от различни поколения зоват "30 години преход стигат! Време е да влезем в 21-ви век!"

Култура
17:50 - 26 Септември 2020
14046
Митинг-концерт на Орлов мост буди българския дух

Певци и артисти се обединиха, за да изнесат голям концерт в подкрепа на младите хора на България и за по-добро бъдеще. Събитието, което се организира от гражданската инициатива "Обединени свободни независими българи", е насрочено за неделя, 27 септември, от 16 часа на Орлов мост - мястото, където всяка вечер се събират протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев и мястото, което от десетилетия е знаково за София. 

В концерта ще участват рок групи и хип-хоп банди и изпълнители като "Сленг", "Контрол", “Атлас”, "Уикеда", "Kingrat", "No More Many More", ТДК, Wash MC и др.

"На 27.09 ще бъдем заедно с всички артисти, предприемачи, общественици, интелектуалци и активни граждани, които са лицето на България през света и които не се страхуват да застанат с лицата си срещу безобразното управление на страната. Хората, които оставят позитивната следа след себе си, които са светлият пример за своите сънародници и съмишленици. Хора, които са успешни въпреки държавата. За активно гражданско общество, за граждански контрол и общонационално обединение в името на бъдещето на България", споделят организаторите от "Обединени свободни независими българи".

"Целта на събитието е да съберем поне 3,5% от всички Българи (65% от всички граждани на България заявяват, че подкрепят протестите). Заедно на едно място, в един ден и да покажем мащаба на готовността да отстояваме демократичните ценности и европейско бъдеще на България. Времето вече е на младите и с присъствието си на митинга-концерт заедно ще кажем “Да” на промяната, която толкова силно очакваме от 1989 г. насам. С нас ще са знакови рок-групи, рапъри и изпълнители от различни поколения.

30 години преход стигат! Време е да влезем в 21-ви век. Заедно. Обединени като нация! Оставка, а след нея модернизация на държавата, която е възможна, защото можещи хора в България има и те не се казват Бойко Методиев Борисов или ПКП!", пишат организаторите във фейсбук.

Те публикуваха и инструкции към всички граждани, които в неделя ще дойдат на митинга-концерт:

"Това е мирен митинг-концерт с искане за оставката на правителството на Република България, оглавявано от г-н Бойко Борисов, и оставка на главния прокурор на Република България – г-н Иван Гешев, заедно с оставка на г-н Емил Кошлуков и цялото правителство.

Да покажем, че гражданите на България са непреклонни пред потъпкването на българската конституция и техните права. Нека заедно докажем, че Българите са обединени и силни! Молим, всички желаещи да се включат в митинг-концета, да спазват правилата на събитието и да не нарушават общественият ред! Това не е бунт! Това е конструктивно събитие, което има за цел да влее нова енергия в протестите и да покаже цвета на нацията! Да дадем сцена на разнообразието от творци, интелектуалци, предприемачи, спортисти които са реалната и позитивна алтернатива за бъдещето на България! За да бъде събитието успешно, е абсолютно необходимо то да остане МИРНО!

УКАЗАНИЯ:

1. Не проявявайте агресия по време на протеста!

2. Не накърнявайте вербално останалите участници в митинг-концерта или представителите на реда. Бъдете толератни и солидарни.

3. Не предизвиквайте и не провокирайте конфронтации! Сигнализирайте на охранителите и търсете тяхното съдейтвие във всяка ситуация при нужда.

4. На събитието не се допуска партийно говорене! Не агитирайте за различни политически сили. Събитието има за цел да изрази единствено недоволството на гражданите към управлението на страната, а не да вдига рейтинга на политици!

5. Не разпилявайте боклук и опаковки от различни продукти. Моля, изхвърляйте отпадъците на отредените за целта места! Има осигурени кофи за боклук.

6. Не хвърляйте бутилки и други предмети!

7. Не се допускат лица в нетрезво състояние и лица, които носят алкохол със себе си. Не се допуска консумирането на алкохол по време на митинг-концерта!

8. С оглед епидемията от Covid-19, властите препоръчваат да носите предпазни маски и да спазвате дистанция едни от други до колкото това е възможно! Носенето на маска по време на протест е забранено от закона, но с оглед епидемичната ситуация, органите на реда ще правят изключение за носенето на предпазни маски.