Митко Щерев пак захапа примата: Лили пее на плейбек!

Старата вражда между композитора и естрадната икона избухна с нова сила

Новини
17:23 - 12 Октомври 2023
22525
Митко Щерев пак захапа примата: Лили пее на плейбек!

Най-епичната война в естрадната гилдия - тази между Лили Иванова и композитора Митко Щерев, пак се възроди с нови сили. Отношенията между маестрото и певицата в последно време бяха що-годе нормални, макар двамата да не общуват пряко и Щерев още да не разрешава на звездата да пее неговите песни, създадени за нея. След естоката война, която водеха между 2009 и 2012 г., те бяха преустановили обидите, но явно примирието е било краткотрайно.

Митко Щерев пак захапа звездата

Преди броени дни композиторът отново захапа своята врагиня №1 в социалните мрежи. Митко Щерев разкритикува Лили в обръщение към нейния мениджър Николай Недеков, който е най-приближеният й човек от няколко години насам. Под снимка от концерт от лятнота турне на примата във Фейсбук композиторът написа:

„Да живее плейбекът! За съжаление, много българи плащат, за да гледат и слушат концерти, повечето от които са на плейбек. А когато има плейбек, никой не разбира кога се пее на живо и кога не"

Неслучайно Щерев избрал да адресира критиките си към личния асистент на Лили, тъй като той отговарял за цялата й кореспонденция и позициониране в социалните мрежи и й предавал всички коментари дословно. Отговорът на мениджъра на примата към Митко Щерев не закъсня.

„Вие, ако като музикант и композитор твърдите, че Лили Иванова пее на плейбек... много сме я загазили в тая държава! Не може видни фигури в музиката да обвиняват публично певци в очевидно не само недопустими за сцената неща, но в откровени лъжи - Лили Иванова пее НА ЖИВО, за Ваше съжаление или не. Лично за мен падате много ниско в очите и на своите почитатели с такива неоснователни обвинения за Лили Иванова. Спрете със злобата и погледнете Света откъм доброто и позитивното, ако те все още имат място някъде в дъното на душата Ви! Бъдете жив и здрав!“, написа Недеков, за да защити работодателката си.

„Не искам да Ви отчайвам, но Вие сте осмият й организатор и секретар. Очаквам скоро да чуя за деветия“, отвърна с ирония Щерев.

Всеизвестен факт е, че Лили е изключително придирчива към хората, които работят за нея, особено тези в най-тясното й обкръжение. Дълги години тя работеше с една и съща мениджърка, която дори се грижеше за финансите й. Петя бе до нея цяло десетилетие, но през 2019 г. примата мистериозно я уволни.

Лили Иванова с импресариото си Николай Недеков. Шуменецът от няколко години движи организационно всички концерти и участия на певицата

В спора между Митко Щерев и импресариото на звезда №1 на българската естрада се включиха и десетки други потребители на фейсбук, които скочиха да бранят Лили, допълва в. "Ретро". Маестрото не издържа на залпа и просто напусна спора. Припомняме, че скандалът между певицата и композитора мина след излизането на автобиографичната книга на Лили преди време, а Митко Щерев не остана никак доволен от написаното по негов адрес. Двамата дори се съдеха заради статия на Щерев в столичен вестник, в която я нарече "лъжкиня" и я обвини, че не познава нотите.

Уникална ретро снимка! 1974 г. В доброто старо време, когато Лили Иванова и Митко Щерев работеха заедно и създаваха хит след хит. Двамата са в остра вражда вече от 15 години